Porečki branitelji, članovi UDVDR posjetili Vukovar

Porečki branitelji, članovi UDVDR posjetili VukovarČetrdesetak porečkih branitelja, članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata posjetilo je prošlog vikenda Vukovar u kojem su im domaćini, kako nam je rekao član predsjedništva porečkog ogranka udruge Drago Baćac, priredili nezaboravan doček i iskazali veliko gostoprimstvo.

Osim kod vukovarskih ratnih veterana, porečki su branitelji na dobrodošlicu nailazili na svakom koraku, pa i na ulici. Prilazili su im brojni građani i zanimali se kako je u Poreču, što i nije čudno obzirom na to da je veliki broj vukovarskih prognanika ratne godine proveo upravo u Poreču i okolici.

U subotu su posjetili ratnu bolnicu, vojarnu na Sajmištu, muzej i nastavni centar, te položili vijence na braniteljskom groblju i spomen-obilježju na Ovčari, dok su u nedjelju razgledali gradske znamenitosti i posjetili iločke podrume.

Među ostalima, ugostili su ih i vlasnici prve vukovarske konobe Megaron, čiji su vlasnici i sami svoje izbjegličke dane proveli na Poreštini. Konoba se nalazi na adresi Dalmatinska 3, a njene web stranice nalaze se na ovoj adresi. O posjeti branitelja konobi izvijesitli smo ranije ovdje.

Organizacijski i financijski branitelje su pomogli Grad Poreč i tvrtka Šegontrans, dok je gospodin Boris Jugovac cjelokupnu organizaciju putovanja odradio volonterski.

Inače, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata najveća je braniteljska udruga u Hrvatskoj, te ima podružnice u svim županijama, a ogranke u većini gradova u Hrvatskoj, izvijestio nas je Drago Baćac.

Prošle i pretprošle godine njeni su članovi posjetili Liku, evocirajući uspomene na svoj ratni put.

Više fotografija

Izbornik