Dan 154. brigade - 2013. godina

Dan 154. br.HV (1. prosinac) obilježen je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobljima u Funtani i Poreču, prijemom kod Gradonačelnika Grada Poreča, a zatim sportskim natjecanjima u Umagu.

Organizacijski odbor za obilježavanje 22. godišnjice ustroja 154. br. HV koji čine predstavnici udruga hrvatskih branitelja iz Pazina, Poreča i Umaga zajednički su odali počast Stipanu Lijoviću, poginulom u djelovanju ove brigade u VRO „Oluja“, i ostalim hrvatskim braniteljima poginulim diljem svih bojišnica.

Na prijemu kod Gradonačelnika Grada Poreča, priređenom za predstavnike braniteljskih udruga koje čuvaju i njeguju tradiciju i spomen na djelovanje Brigade – domobranske pukovnije, o ratnom putu 154. br. HV govorio je jedan od njezinih ratnih zapovjednika, brigadir Ivica Devčić.

Gradonačelnik Poreča pohvalio je vojničko i časno postupanje pripadnika Brigade – domobranske pukovnije tijekom obavljanja svih ratnih zadaća na ličkoj bojišnici. Predsjednik Organizacijskog odbora za obilježavanje ustroja 154.br.HV, prof. Josip Šiklić uručio je Gradonačelniku Grada Poreča presliku službenog znakovlja - službeni znak brigade i znakove udruga: UHBDR-154. iz Umaga, UHBDR- Pazinštine i UDVDR-ogranak Poreč, nakon čega je domaćin prijema priredio zajedničku večeru.

Izbornik