Sportska natjecanja u 2013. godini

Sportski dio obilježavanja Dana brigade održan je u dva dijela: Gađanje iz vojničke puške i osobnog pištolja – revolvera izvedeno je na streljani u Drenovi pokraj Rijeke.

Natjecanje u boćanju, stolnom tenisu, pikadu, šahu i kartaškim igrama održano je u Umagu, na boćalištu i u društvenom domu u Sv. Mariji na krasu.

Sportskim igrama nazočili su Gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, (koji je ujedno i svečano otvorio natjecanje), predsjednik Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Istarske županije Vinko Knez, te Pročelnik ureda Gradonačelnika Grada Umaga Diego Banković.

U natjecanju su sudjelovale ekipe UHBDR-Pazinštine koju je predvodio predsjednik udruge prof. Josip Šiklić, UDVDR-ogranak Poreč na čelu sa predsjednikom Mirom Sošićem, te UHBDR-154. iz Umaga predvođena predsjednikom Matom Magdićem.
Najuspješnija ekipa ove godine bila je UHBDR-154. iz Umaga, drugo mjesto pripada UDVDR-ogranak Poreč, a treće mjesto osvojila je UHBDR- Pazinštine.

Ove prigodne sportske igre, u kojima je nastupilo ukupno 60 natjecatelja iz tri braniteljske udruge, protekle su u korektnom sportsko - zabavnom ozračju, sa ciljem da se bivši ratnici okupljaju, održavaju prijateljstva stvorena u teškim ratnim vremenima, razmjenjuju iskustva u radu braniteljskih udruga i pomaganju braniteljima u nevolji.
Prve sportske igre ovih triju udruga, posvećene Danu 154.br.HV, održane su 2011. g u Poreču, druge su prošle godine bile u Pazinu, domaćin slijedećih je opet Poreč, i tako redom.
Izbornik