Obilazak bojišnice

Dana 21. svibnja 2011. godine članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata – 154.(UHBDR-154.) posjetili su bivše dubrovačko ratište. Navedenu Udrugu sačinjavaju bivši pripadnici 154. br. HV. sa sjedištem u Umagu, a isti djeluju na razini Istarske županije.

Po dolasku u Dubrovnik iste su dočekali predstavnici Policijske udruge branitelja PU Dubrovnik – 91. (PUB PUD 91.) gospoda Luka Šanje, Ante Vulić, Marin Adžić, Metodije Prkačin i predsjednik županijske Hvidre gospodin Vitomir Bajac te im pobliže iznijeli ratna zbivanja na dubrovačkom području tijekom 1991. godine u kojima su sudjelovali policijski službenici PU dubrovačko-neretvanske.
Tijekom obilaska bojišnice posjećen je Muzej Domovinskog rata na Srđu gdje ih je kustos gospodin Mišo Đuraš podrobnije upoznao sa događajima i mjestima gdje su se i na koji način vodile borbe za obranu Dubrovnika.Nakon obilaska dijela bojišnice u restoranu „Mimoza“ u Dubrovniku potpisana je Povelja o suradnji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata-154. iz Umaga i Policijske udruge branitelja PU Dubrovnik 91., a povelju su potpisali predsjednik UHBDR-154. Zoran Novačić i predsjednik PUB PUD 91. Luka Šanje.

Cilj suradnje je promicanje vrijednosti i zaštite digniteta Domovinskog rata, afirmacije prava i ugleda branitelja, te promicanje domoljublja.

Potpisivanju povelje bio je nazočan gradonačelnik Umaga gospodin Vili Bassanese, 45 članova UHBDR-154. iz Umaga, te više članova PUB PUD 91.. 

Predstavnici grada Dubrovnika o svemu su navrijeme obaviješteni ali se zbog obveza nisu nazočili ovom svečanom činu uz ispriku…

Izbornik